logo adriaan de smaakmaker

Over ons

De winkel in productie

Adriaan de Smaakmaker is al sinds 1985 aan de St. Pieterstraat 36 te vinden. De eerste eigenaar en oprichter van de winkel heette, hoe kan het ook anders, Adriaan. Hij maakte al de overheerlijke Maastrichtse kruidenmosterd, jams, azijnen, vinaigrettes en mayonaises. De bereiding van alle producten vond plaats achter in de winkel, op ambachtelijke wijze met alleen natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Zijn opvolgers gingen hiermee door en de winkel kreeg steeds meer naamsbekendheid, zelfs tot in Japan. Ook breidden zij het assortiment flink uit.

Sinds 2005 zijn wij, James en Angeliek de trotse eigenaren. Trots, inderdaad, dat zijn we, op dit kleine unieke ambachtelijk bedrijf. Nog steeds produceren wij alles achter in de winkel en de ruimte is hierdoor altijd gevuld met de geur van kruiden en specerijen. Ook wij hebben het assortiment uitgebreid waarbij de Engelse afkomst van James in een aantal producten zeker is terug te vinden. Zo zijn er naast de inmiddels beroemde wiemelkesjam nu ook echte Engelse marmelade en lemon curd. We staan nooit stil, en bedenken ieder seizoen wel weer een nieuwe creatie.
Wat te denken van bijvoorbeeld lemon & lime marmelade met Limoncello.

kast adriaan de smaakmaker

Ambachtelijke producten

Wij krijgen vaak de vraag van onze klanten hoe wij in Maastricht en bij “Adriaan” zijn terechtgekomen. Wat doen een Engelsman en een van oorsprong Brabantse in Maastricht? Dat is een lang verhaal, zeggen wij dan altijd.

Dus in het kort: we ontmoetten elkaar in Frankrijk waar we op een hotelboot werkten. James had veel ervaring in de hotelwereld en Angeliek werkte al een aantal jaren als kok. Dat we samen een eigen bedrijf wilden hebben was al snel duidelijk maar het plan had nog geen vaste vormen aangenomen. Wel wisten we dat het iets culinairs moest zijn.

Na de geboorte van onze dochter verhuisden we naar Maastricht waar James een aantal jaren als kok werkte in restaurant het Plenkske en Angeliek in de bedrijfscatering. Toen in 2004 opvolgers werden gezocht voor Adriaan de Smaakmaker, die met liefde de zaak konden voortzetten, hoefden we niet lang na te denken: dat waren wij! En zo is het gekomen: sinds 2005 zijn wij eigenaar van Adriaan de Smaakmaker.

Wij hebben geen dag spijt gehad van onze beslissing. Wij genieten van het produceren en het contact met onze klanten.

 

 

Image